Velkommen, Line!

I slutten av 2019 fikk Madla og Kvernevik frivilligsentral en fantastisk julepresang! Gjensidigestiftelsen gav oss midler til å satse videre på Vigå kafe.

Et kafetilbud som har fokus på å skape sosiale møteplasser i Kvernevik med gratis overskuddsmat til alle aldre. Nylig ble Line Tomsdatter Sommerstad ansatt for å drive kafeen. På grunn av koronaviruset er kafedriften blitt satt på pause. I mellomtiden kan vi bli litt bedre kjent med Line og hva hun tenker om sin nye jobb.

Kan du fortelle litt om deg selv og hva du har gjort tidligere?

Jeg er opprinnelig fra Toten, men har de siste 10 årene bodd i Stavangerregionen. Jeg tok fagbrev som institusjonskokk i Forsvaret i Nord-Norge. Etter endt læreperiode bestemte jeg meg for å verve meg til internasjonaltjeneste som kokk i utlandet.

Deretter gikk turen til Stavanger der jeg jobbet noen måneder i et bemanningsbyrå, før jeg fikk meg jobb på sentralkjøkkenet på Stavanger Universitetssykehus. På sentralkjøkkenet var jeg blant annet med på å utvikle menyer og et økologisk matprosjekt.

De siste årene har jeg vært uten jobb og har tatt opp fag. Men for ett år siden fikk jeg en mindre stilling i en omsorgsbolig, som jeg trives veldig godt med. Nå i mars ble jeg ansatt som kafevert i Vigå kafe og gleder meg masse til å komme i gang med den og bli kjent med både frivillige og de som kommer innom.


Hvorfor ønsket du å arbeide som kafevert i Kvernevik?

Jeg synes konseptet er utrolig bra for både lokalsamfunnet og miljøet. Nå kan jeg få holde på med noe jeg brenner for, lage mat til andre og å være kreativ innen matlaging og servering.


Hva tenker du om å bruke overskuddsmat?

Spennende og bra! Det er et problem i dag at vi kaster altfor mye mat, derfor syns jeg det er viktig at overskuddsmat kan brukes til for eksempel en kafe. Det er viktig at det blir satt mer fokus på bruk av overskuddsmat. I tillegg er det gøy at vi kanskje ikke alltid får den samme maten. Da må vi være kreative!  


Hva kan de frivillige bidra med i kafeen?

De frivillige kan bidra med matlaging, servering og være med å planlegge menyer sammen med meg.


2021 © Madla og Kvernevik Frivilligsentral