Velkommen, Humaira!

For Madla og Kvernevik frivilligsentral har det siden oppstartenvært viktig å bidra til at det finnes gode integrerende møteplasser og aktiviteter i kommunedelen. Frivilligsentralen arrangerer blant annet språkkafe og har mødrenettverk og Kvinner møter kvinner i Kvernevik, sammen med gode samarbeidspartnere. Nå ønsker vi å utvide satsingen og er derfor utrolig glad for å ha med oss Humaira Zafar denne høsten. Hun skal arbeide 25 prosent for frivilligsentralen og har i tillegg en 75 prosent stilling fra før av i Stavanger kommune.

Kan du fortelle litt om deg selv og hva du har gjort tidligere?

Jeg ble presentert for frivillig arbeid allerede i 1998 på Internasjonalt Hus da jeg var med å arrangere ett prosjekt under Internasjonal marked. Der var jeg også konferansier. Jeg har også tidligere arrangert internasjonale kvinnekvelder, deltatt i gjennomførelsen av «17. mai for alle»-festen.  Etter hvert ble jeg aktiv i Uteseksjonen og deltok i ett ungdomsprosjekt i Stavanger som het «komler og kebab». Jeg var frontfigur i dette prosjektet både i lokale og europeiske sammenhenger. Der hadde vi fokus på temaer som rasisme og konflikthåndtering, fordommer og integrering.

Jeg var også med og opprettet ett «ung-til-ung» formidlingsopplegg om rasisme og konflikter på skoler. Sommeren 2002 ble jeg også med som lederassistent på en utveksling til Bonn i Tyskland.

Ellers satt jeg flere år i styret til studentidrettslagets på Universitetet i Stavanger og jobbet i tillegg som resepsjonist. Utover det har jeg også jobbet på skoler, barnehager, sykehjem med mer.

På sosionomstudiet var jeg også i praksis i Sør-Afrika på et barnehjem. Det gav meg mersmak og et ønske om å arbeide mer med barn og ungdom og inkludering i samfunnet. Nå arbeider jeg i Embo, med mindreårige flyktninger, i Stavanger kommune og der jeg trives veldig godt.


Hvorfor ønsket du å arbeide i frivilligsentralen?

Jeg ønsker å bidra til en bedre hverdag for andre. Mitt fokus er på foreldre og barn/ungdom - da jeg mener at barn og ungdom er fremtiden og hvis vi ønsker en god fremtid må vi investere i nettopp denne gruppen for å sikre en god og trygg oppvekst for alle.

Jeg ønsker å bidra til at barn med flerkulturell bakgrunn ikke skal falle ut av systemet eller havne i feil miljø. Jeg ønsker å bidra til en bedre fremtid for dem slik at dem kan bli en ressurs for samfunnet. Og da må foreldrene bidra gjennom å ta del i frivillig arbeid og fritidsaktiviteter som barna er med på.

Jeg er beæret for at jeg får muligheten til å være med å arbeide i kommunedelen og jeg gleder meg til å være med å skape flere integrerende møteplasser.


Hva tenker du frivillige kan bidra med i å skape integrerende møteplasser og aktiviteter?

Jeg tror at frivillige har lettere for å komme i kontakt med andre da vårt felt er veldig mangfoldig. Vi arbeider uavhengig av religion, kultur og politikk. Vi er der for alle og kan forhåpentligvis gjøre en forskjell.


Hva kan du hjelpe frivillige lag og organisasjoner som ønsker å skape flere flerkulturelle aktiviteter og tilbud?

Jeg håper jeg kan være en brobygger for lokalmiljøet. Og kunne være en dør til grupper som trenger tilbud og også hjelpe organisasjoner og lag til å formidle ut tilbud og aktiviteter som finnes i kommunedelen.


Hva blir viktig for deg å gjennomføre denne høsten?

Denne høsten vil jeg kartlegge behov og ønsker foreldre har og legge til rette for god integrering i kommunedelen. Vi kommer til å få enda flere åpne møteplasser og tilbud fremover og vi ønsker å spre dette ut til flest mulig – slik at de som ønsker det kan få bli med. Det kan være sosiale aktiviteter, kurs og temakvelder i samarbeid med frivillige, lag og organisasjoner.


Har du innspill, forslag eller ønsker du å vite mer om hva Humaira skal arbeide med. Ta kontakt på:

E-post: humeira.zafar@stavanger.kommune.no

Telefon: 45888323

2024 © Madla og Kvernevik Frivilligsentral