En annerledes jul

Høsten har vært uvanlig for oss alle. Vi har alle måtte omstille oss, tenke nytt og holde kontakt med menneskene rundt oss på andre måter. De fleste av oss har fått færre klemmer, sett færre smil og ikke kunne treffe alle vi er glade i og bryr oss om.

I de siste årene har vi i frivilligsentralen hatt ulike julearrangement og aktiviteter. Det blir det dessverre lite av i år. Vi hadde for første gang også planlagt arrangement på julaften, med god støtte fra samarbeidspartnere og SR-stiftelsen. Da var planen at de som ønsket kunne komme og feire jul på Kvernevik bydelshus. Det samme skulle flere av våre kolleger i frivilligsentralene i de andre kommunedelene også gjøre. 

Julaften kan for noen være en dag der ensomheten føles ekstra sterk. Og derfor er det flott når de som ønsker kan oppsøke tilbud som finnes nettopp på denne dagen. I Stavanger har Kirkens Bymisjon hatt lang tradisjon for å arrangere julaften i sentrum og bare i fjor deltok cirka 400 mennesker der. 

I år ville vi i samarbeid med bymisjonen gi muligheten til at enda flere kunne få delta på en feiring på julaften. Det blir det dessverre ikke noe av på grunn av korona. Dette gjør oss bekymret. Ikke fordi vi må avlyse et arrangement, men fordi hele samfunnet må avlyse tilbud og arrangement. 

For mange av oss vil dette gå fint. For noen av oss gjør det kanskje ikke det. Vet du om naboen din har noen å feire jul med? Sitter onkelen din alene på julaften? Har du en venn som ikke har planer i julen? Vanskelige spørsmål som i en travel hverdag ikke alltid er lett å svare på. Så hvis du har en ledig plass rundt middagsbordet, inviter gjerne. Eller ta en ekstra telefon til noen du bryr deg om. Ofte skal det ikke så mye til for at noen føler seg sett. Vi ønsker alle en fin jul. Ta vare på hverandre.

Trenger du mat eller andre ting i forbindelse med jul og trenger hjelp - ta kontakt med oss. 

Hilsen oss i Madla og Kvernevik frivilligsentral. 

2024 © Madla og Kvernevik Frivilligsentral