Aktiv høst i vigå

Det har vært en travel start på høsten i Kvernevik.

Høsten i vigå kom i gang med en pangstart da bydelsdagen for Sunde og Kvernevik gikk av stabelen 1. september. Arrangementet fant sted like ved Kvernevik svømmehall og Sunde kirke og det var liten tvil at dagen falt i smak for både store og små. For de minste var det både hoppeslott, ansiktsmaling og en rekke ulike idrettsaktiviteter. I tillegg var det sceneshow fra både lokale og regionale artister. Det hele ble åpnet av leder for bydelsutvalget, Kristen Høyer Mathiassen, og mange av organisasjonene fra området stod på stand. 

Bare noen få dager etter bydelsdagen startet to nye aktivitetstilbud for barn opp i Kvernevik og går ukentlig utover høsten. Først ut var et Hip Hop kurs på fritidsklubben rettet mot barn fra 5.-7. klasse. Tilbudet er på Kvernevik fritidsklubb og over 20 barn møtte opp til første time. Samme dag startet også «Dans og lek» på Kvernevik bydelshus. Dette er et samarbeid mellom Sunde IL, Madla frivilligsentral og Kvernevik sanitetsforening og tilbyr dans, lek og turn for barn mellom 2 til 6 år. Ved første trening kom selveste idrettspresident, Tom Tvedt, på åpningen og sa noen velvalgte ord. Tilbudet koster kun 300 kr denne høsten og målet for aktiviteten er å skape et positivt og gøy tilbud for de minste barna i lokalmiljøet. 

I september måned startet også Sunde Innebandyklubb med et nytt treningstilbud for kvinner med minoritetsbakgrunn. Formålet er å nå frem til den gruppen av samfunnet som ofte ikke er representert i idretten. «Vi så et behov for å rekruttere flere jenter/kvinner til innebandyen. Vi ønsket å nå ut til alle med tilbudene vi har i klubben. Da var det også naturlig å starte en slik aktivitetsgruppe. Målgruppen er dessverre ikke så synlige i vår idrett, men det håper vi endrer seg nå», forteller Mona Olsen. Hun er styremedlem i Sunde IBK og initiativtaker til det nye tilbudet. Den ukentlige treningen er ett lavterskel tilbud og er gratis å delta på. Treninger foregår i gymsalen på Kvernevik skole onsdager fra kl 18.30-20.00. Alle innenfor målgruppen er velkommen. 



2024 © Madla og Kvernevik Frivilligsentral