Tirsdag 22 September 2020
Kl. 19:00 - 20:30, Kvernevik bydelshus
Flerkulturelle doula - informasjonskveld
Er du en kvinne med flerkulturell bakgrunn? Og ønsker å høre mer om et prosjekt hvor du kan hjelpe andre gravide kvinner med samme kulturelle bakgrunn som deg? Eller er du gravid og kan ha behov for en person som kan støtte deg under svangerskapet, fødselen og i barseltiden?

Madla og Kvernevik frivilligsentral og prosjektet «Foreldre vil være med» inviterer til en hyggelig og informativ kveld den 22. September kl.19.00 på Kvernevik bydelshus

På møte får vi besøk av Marit Stene Severinsen som skal fortelle mer om prosjektet "Sårbar, gravid og ny i Norge - Trygg under fødsel med flerkulturell doula". Marit har sammen med sanitetskvinnene i Stavanger nå startet kurs for de første 11 flerkulturelle doulaene i Stavanger. 

For mer informasjon om møtet, ta kontakt med Humaira på Madla og Kvernevik frivilligsentral på telefon: 45888323.


HVA ER EN DOULA?

En flerkulturell doula har samme språk, opprinnelsesland (region), kultur og tradisjon som kvinnen som skal føde, og har selv erfaring med å føde på et norsk sykehus. Den flerkulturelle doulaen kan dele sin erfaring og styrke, gi trygghet til fødekvinnen, være til stede, dele praktiske kunnskaper og bidra til å gi kvinnene mestringsfølelse. Hun kan være en veiviser inn i det norske helsevesenet.

· En flerkulturell doula er en støtteperson for kvinner når de er gravide, under fødsel og etter at babyen er født. 

· Dette er et tilbud til kvinner som er gravide som har et lite sosialt nettverk, og har bodd kort tid i Norge. 

· En flerkulturell doula er en kvinne som snakker norsk, sitt eget morsmål og eventuelt andre språk. hun har selv født barn, og kjenner det norske helsesystemet. 

· Du og den gravide snakker sammen 1-2 ganger når hun er gravid, du er sammen med henne under fødsel og 1-2 ganger etter at babyen er født. 

· En flerkulturell doula er ikke det samme som en tolk. 

· Du vil få betalt for jobben som flerkulturell doula. Ingen fast jobb, men mellom 3-8 oppdrag i året. 1 oppdrag er rundt 20- 25 timer. Vi trenger deg som snakker: arabisk, somali, tigrinja, russisk, swahili eller kinyarwanda.

Du vil lære om normal og komplisert fødsel, amming, puste og massasjeteknikker og mye mer.


Flere kalenderoppføringer
2024 © Madla og Kvernevik Frivilligsentral