Grønn hverdagsglede

Lyst til å begynne med litt hagearbeid? Eller lage sunn mat sammen med barna dine? Vi har samlet noen gode grønne tips som kan skape fine opplevelser hjemme i eget hus og/eller hage.

Aldersgruppe: For alle

Våren har så vidt begynt å komme og vi kan allerede nå starte med hagearbeidet. I disse koronatider er det mange av oss som er hjemme med barn. Det gir oss mange muligheter til å skape gode grønne hageopplevelser sammen. I den forbindelse har vi fått låne noen gode tips fra Margunn Ueland. Hun driver bloggen Margunns kjøkkenhage og deler oppskrifter og gode råd om dyrking av blant annet grønnsaker.

Hvordan starter du din egen lille kjøkkenhage?

Du trenger hverken fancy utstyr eller dyr jord. Det viktigste er å ha beger med hull i slik at plantene får luft. Du kan for eksempel bruke druebeger. De fleste typer jord kan også brukes.

Margunn gir deg svar på de vanligste spørsmålene hun får knyttet til såing og planting i dette blogginnlegget. Kanskje noe for de og dine å holde på med de nærmeste ukene?

Hvilken grønnsaker skal jeg starte med?

Vi er i mars måned og da kan vi enda oppleve vinterfrosten om nettene. Hvis du skal planlegger å plante i hagen kan det være lurt å velge grønnsaker og urter som tåler nattefrosten. Margunn gir mange gode tips i dette blogginnlegget om hvilke planter du bør velge. Veien er kort til man får spirende salat, koriander og vårløk :)

Her finner du også gode tips til vårblomster som tåler vinterfrosten.

Sunne oppskrifter

Det finnes mye gøy mat og drikke man kan lage med barna hjemme. Heldigvis trenger det ikke alltid å være boller og vafler. Margunn har mange tips til gode og sunne oppskrifter som kan være morsomme å gjøre sammen med både store og små.

Oppskrift på kryddermelk.  

Oppskrift på energismoothie. 

Oppskrift på grovbrød. 

Oppskrift på goronagryte.


Vi ønsker alle fine og grønne vårdager videre! :)

2020 © Madla og Kvernevik Frivilligsentral