Aktiviteter og tilbud til barn og ungdom på nett

På grunn av koronasmitten har vi forsøkt å samle gode tilbud og tips til barn og ungdom som man kan gjøre hjemmefra. NB! Oversikten oppdateres fortløpende.

Barn:

Nordnorsk vitensenter: Det legger daglig ut små, enkle eksperiment på Facebook som unger og voksne kan gjøre sammen hjemme. Trykk her for å komme til deres Facebookside. 


Barnehagestund med Bjørnis og Rikard: Bjørnis og brannkonstabel Rikard prater om at det er mye som er litt rart og annerledes nå om dagen, tar en nærmere titt på en spesiell brannbil, og leser fra en av bøkene deres. Trykk her for å komme til Facebookarrangmentet.  

 

Salaby barnehage fra Gyldendal: Har åpent gratis så lenge barnehagene er stengt. Kjempe flott tilbud der barna kan lese bøker, høre musikk og andre kjekke ting. Trykk her for å komme til deres nettside. 


Barneyoga og dans: 

  • Sentrum Yoga og Braak tilbyr en halvtimes yoga for barn 25. mars. Trykk her for å komme til deres arrangement på Facebook. 
  • House of Movement og Studio Vanessa movement tilbyr en 45 minutter yoga for barn 25. mars og 1. april. Trykk her for å komme inn på Facebookarrangmentet.
  • Aktiv og glad: www.aktivogglad.no Bruk "aktiv" som innlogging til både brukernavn og passord.


Lesestund: 

  • Sølvberget kommer til å strømme lesestunder via Facebook. Den første ble sendt 17. mars. Følg med på Facebooksiden deres for å få informasjon om neste lesestund. 
  • Litteraturhuset hadde første lesestund den 24. mars. Følg med på deres facebookside for få med dere neste.


Barnas kulturverksted: Har flere direktesendinger på Facebooksiden deres for både små og større barn. Tilbudene kan dere finne på denne siden.

  • Neste samling  er for de aller minste mandag 24. mars kl. 11.00Lag ditt eget kule bokmerke: Lag ditt eget bokmerke på 10 minutter! Alt du trenger er papir, saks, linjal, fargeblyanter og limstift eller tape.
Om du trenger et par oppskrifter, finner du ved å trykke her.


Digitalt fjøsbesøk: Bli med inn i fjøset her i friluftsmuseet Maihaugen på Lillehammer hvor det bor mange dyr. Tirsdag 24. mars kl. 10.30. Om sommeren er dyrene ute på beite i det fine friluftsmuseet vårt, men nå er de sammen inne i fjøset. Vi lurer på om du har lyst til å bli med inn og se? Trykk her for å komme til deres Facebookarrangement. 


Akvariet i Bergen: Har ulike visninger nesten hver dag på Facebook. Trykk her for å komme til deres facebookside. 

Online sjakkturnering for barn og ungdom: Sjakk og samfunn arrangerer ny sjakkturnering onsdag 25. mars kl. 12.00. Trykk her for å komme til Facebookarrangementet. 

Ungdom: 

Gratis bøker: Strawberry Publishing tilbyr gratis bøker til ungdom fra forfattere som Thomas Enger, Katrine Engberg og Tom Egeland. Så, hvis du har en eller flere ungdommer i hus (eller bare trenger litt ekstra lesestoff selv) så kan du nå laste ned disse tre bøkene gratis på tanum.no, adlibris.no og ebok.no: http://bit.ly/lastnedgratis


2020 © Madla Frivilligsentral